De nieuwe 3-serie (G20) is daar…

2 oktober 2018
Gepost door: TmfAdmin

Het was een mooie dag voor alle BMW fanaten nu BMW zelf eindelijk de nieuwe 3-Serie officieel heeft voorgesteld.

Het was voor vele mensen aftellen naar het autosalon van Parijs om weer te kunnen watertanden bij al dat moois dat voorgesteld ging worden. Zo ook bij de voorstelling van de gloednieuwe BMW 3-Serie (G20).

Dit volledig nieuw model is klaar om de strijd aan te gaan met andere sterkhouders in dit segment zoals de Audi A4, Mercedes C-klasse, Jaguar XF,… Ook dit nieuwe model van BMW is gebouwd op het modulaire CLAR platform dat we reeds terugvinden op de nieuwe 5-serie en 7-serie.

Het gewicht zou met 55kg ten opzichte van zijn voorganger gedaald zijn en deze zou perfect 50/50 verdeeld zijn. Alsook zou deze carrosserie stijver zijn en zou de ophanging ongeacht welke versie uitgerust met wat BMW noemt ‘lift related dempers’. Verder zijn Adaptieve dempers en een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel optioneel leverbaar. Voordien kon je hier enkel van genieten bij bestelling van een M3.

De koplampen zijn verkrijgbaar met de laser technologie maar reeds standaard zowel vooraan als achteraan voorzien van ledverlichting.

Voor de iets sportievere versies zal het iets langer wachten worden maar vanaf 2019 zal de M340i reeds op de bestellijst verschijnen met de gekende M-goodies.

Volgens BMW zal al dit moois vanaf maart 2019 te bezichtigen zijn bij uw BMW dealer.

De 340i zal zeker niet ontbreken in het gamma

Overzicht

  • Modulair CLAR platform
  • Stijvere carrosserie
  • Gewichtsdaling
  • 50/50 gewichtsverdeling
  • 6 cilinder blijven leverbaar
Categorie: