BMW blaast nieuw leven in CSL-versies

bmw m3 csl bmw m2
20 september 2017
Gepost door: TmfAdmin

De supersportieve GTS-versies van BMW krijgen voortaan het suffix CSL op de kofferklep. Het eerste model dat recht heeft op deze benaming – die samen met de M3 E46 verdween –  wordt de M2.

Volgens de eerste geruchten komt er mogelijk een BMW M2 CSL waarvan slechts een beperkt aantal zal worden gebouwd met een vermogen van meer dan 400 pk.

Volgens autogids, doorgaans een goed ingelicht magazine heeft de constructeur BMW besloten om de S55 drieliter zescilinder nog op te voeren. BMW duwt de M2 motor door tot 420 pk in plaats van 370 pk. Tegelijk daalt het gewicht dankzij het gebruik van koolstofvezel (nog niet zeker welke delen, het dak?). Deze aanpassingen verbeteren niet alleen de prestaties van de BMW M2, maar ook het weggedrag, de wendbaarheid en het rijplezier. De huidige M2 laat het daar nog iets afweten. Als alles goed gaat, dan verschijnt deze  M2 CSL in 2017, weliswaar in een beperkte oplage. (bron autogids)

The M Factory met zijn excellente service voor het aanbieden en verkopen van premium bmw 2 de hands wagens hoopt op een M2 CSL exemplaar. To be continued…

Meer over de CS modellen in een volgend artikel, volg onze website the m factory op de voet voor al je BMW nieuws en ander premium auto nieuws.

 

bron: gocar.be

p90194029_highres_bmw-3-0-csl-hommage-

De baas van BMW M, Frank Van Meel, vertelde aan Road & track dat BMW de benaming CSL (Coupé Sport Light) opnieuw zal gebruiken. De toekomstige BMW CSL-modellen zullen de perfecte circuitmachines worden. Het gaat om auto’s die echt voor circuitgebruik werden ontwikkeld, maar desondanks straatlegaal zijn en kunnen worden ingeschreven.

Maar er is meer over de CSL modellen!

Los van het opvallende uiterlijk, kunnen de CSL-modellen rekenen op specifieke banden, een veiligheidskooi met brandblusser en een aangepaste demping. De CS-modellen krijgen een veel comfortabeler afstelling.

Eerste geruchten over BMW M2 CSL...

Categorie: